Zinkblände

Huvudrubrik

LOGGA
     
Konsult
Konst
Kemi

Geologi

Böcker
Mölndal
Tankar
Länkar

Program

Kontakt

Utställning på Mölnlycke bibliotek

Den 24/9 2011 hade jag vernissage på min första konstutställning. Det var i konstgången på Mölnlycke museum det hela ägde rum. Utställningen varar mellan 24/9 och 18/10. Vernissagen gick bra med många besökare trots att jag skrev att den började 10.30 när biblioteket öppnade först 11.00. Fem av verken såldes redan första dagen, av de 18 som var utställda. De 18 konstverken.

Vad är konst och kultur?

Enligt min definition är konst och kultur något oegenyttigt som människan spontant skapar eller uttrycker av egen fri vilja och med egna resurser. Det innebär att bidragsberoende kultur inte borde finnas. Varje besökare på Göteborgs opera subventioneras med 1000 kr av skattemedel. Golfspelare i Sverige betalar stora pengar ur egen ficka för att kunna spela golf utan att få några bidrag. Ett besök på Göteborgs opera har alltså enligt min mening inget med kultur att göra medan golf är en äkta kulturyttring.

Kristallers vackra insida

Jag skapar konst utifrån kristallers inre struktur, alltså själva atomarrangemanget. En koksaltkristall ser kanske inte så rolig ut men atomstrukturen kan bli ett vackert konstverk. Det är den typen av konst jag skapar.  Logotypen upp till vänster på sidan är ett exempel. Nedan visas 5 olika tavlor.

5 tavlor
Från vänster: Perovskit,Kvarts, Fluorit, Koksalt och Zinkblende. Bollarna framför användes för att förklara det gemensamma för dessa material.

Dessa 5 tavlor finns till försäljning. Klicka på dem för en större bild.

Perovski
Nummer 1 (Perovskit)

FluoriteNummer 2 (Fluorit)
KoksaltNummer 3 (Koksalt)
KvartsNummer 4 (Kvarts)
ZinkbländeNummer 5 (Zinkblände)
 

Tavlorna är i A4-format och utskrivna med bläckstråleskrivare på fotopapper. Med varje tavla följer en separat beskrivning och dessutom sitter det en kortfattad beskrivning på varje tavlas baksida. Tavelram ingår. Priset är 500 kr för var och en, för alla fem är priset 2 000 kr.

Beställning

Skickas med E-post till gorans@gorans.se. Tavlorna skickas mot postförskott. Inga ytterligare kostnader tillkommer förutom tavlornas pris.

 

 

K
  E
    M
       I
         K
           O
             N
               S
                 T