Zinkblände

Huvudrubrik

LOGGA
     
Konsult
Konst
Kemi

Geologi

Böcker
Mölndal
Tankar
Länkar

Program

Kontakt

Mölndal


Hur många lunchrestauranger finns det i Mölnda? Inte en aning men många är det.
Hur är det med konsten i det offentliga rummet i kommunen? Jodå, den finns lite här och där. Att fotografera sin lunch är kanske en liet udda hobby men den kan faktiskt rädda liv. Läs artiklen om detta i Science, "Restaurant Photos Help Nail Sprouts in Geman Outbreak" (EHEC)

Se här, något att studera i sin egen kommun. Mölndals kommunens hemsida

Mölndals lunchrestauranger (en ny/vecka)

Sunrise gatuvy
Tempelgatan 3, gatan mellan biblioteket och Mölndals centrum.

(Torsdag 11/11 2011)

Sunrise Sushi

Jag valde en Sushi 9 bitar ur den Råa gruppen. Det var 2 lax, 1 tonfisk, 1 räka, 1 avokado, 1 california och 3 norimaki. För detta + en dricka betalade jag 85 kr. Menyn

Restaurangen ligger ganska tråkigt och är väldigt liten och trång. Det fanns en bänk mot fönstret som jag satt på. Utsikten skymdes tyvärr av lappar som visade olika tallrikar. Sushin var mycket bra och bitarna var rejält stora. Personalen var trevlig.

Betyget dras ner av den trånga lokalen och den skymda utsikten. Jag åt med ätpinnar men de var av den lackade sorten och var mycket hala. Jag föredrar pinnar med mer motstånd.

Nästa gång jag äter här kommer jag att hämta maten och äta den någon annanstans. Sushin håller mycket hög klass.

Sushitallrik
stjärnastjärnastjärna

Karta stor
Brogatan 9 i
Mölndals centrum, bara några meter från Mölndals bro.

(Fredag 4/11 2011)

Cafe 9:an

För 47 kronor fick jag en tacostallrik och en dricka. Man fick en tallrik med sallad och fick sedan ta resten själv.

För att få lunch på denna restaurang måste man beställa i förväg. Dessutom gör de ingen reklam utan man måste känna till den där den ligger på 3:e våningen Brogatan 5. Det var inte många gäster men tyst och lungt. Det fins ingen meny utan det serveras bara en rätt, "take it or leave it"

Maten var bra och inget att klaga på, en ganska typisk Tacostallrik. Personalen var trevlig och rolig att prata med. Men, det kanske beror på att känner de flesta av de som jobbar där från andra sammanhang. Vill du äta här kan du ringa

031 - 315 27 55

Tacotsallrik
stjärnastjärnastjärnastjärna

Lemone gatuvy
Mölndals centrum Bergmansgatan 3 och mycket nära Mölndals bro

(Torsdag 14/4 2011)

Lemoné

För 65 kronor ficka jag en kebabsallad med dricka (meny)

Valde en Kebabsallad som fanns på tavlan som täckte hela vägen bakom disken. Fick göre en del egna val som t.ex. pastasort. Restaurangen är trevlig inne men är ganska mörk då den ligger på en ganska trång tvärgata. Jag satt vid ett barbord ut mot vägen och åt. Det var inte särskilt bekvämt då stolarna var ganska obekväma att sitta på. Man kom inte tillräckligt nära bordet. Salladen var OK om än inget särskilt. Det gick snabbt att få maten. Sammanfattningsvis är maten bättre än läget så för en snabb lunch kan restaurangen rekommenderas.

Lemone tallrik
starstarstarstjärna

Lana gatuvy
På gränsen mellan Göteborg och Mölndal
Mölndalsvägen 97

(Torsdag 24/3 2011)

Lanas Gatukök

För 65 kronor ficka jag en 150 grams hamburgare med pommes och en dricka.

På menyn fanns en bild på den hamburgertallrik jag beställde, en hamburgare med pommes snyggt upplagt på en rund tallrik. Inte särskilt likt det jag fick tråkigt nog.Smaken var dock vad man kunde förvänta sig, helt OK. Det fanns fina sittplatser där man kunde sitta och titta ut medan man åt. Det är en hel del liv och rörelse där med bla en vändplats för spårvagnen. Vill man äta sin lunch snabbt och lätt och samtidigt ha lite rörelse omkring sig, utanför, kan Lanas Gatukök rekommenderas.

Lana hamurgertallrik
stjärnastjärnastjärna

Gatuvy, Kolgrillen
Mölndals centrum
Göteborgsvägen 9

(Fredag 25/2 2011)

Kolgrill Kök & bar

Pris: 74 kr för lunch inklusive dricka.

Jag tog en fetaostfylld nötfärsbiff med tzatziki och tomatsås. Det fanns tre rätter att välja på + veckans vegetariska. Ett salladsbord ingick också som var helt OK. När jag var färdig med salladen kom maten. Som syns på bilden var den mycket trevligt upplagd och smakade också bra. Särskilt gillade jag tomatsåsen särskilt bra.

Restaurangen är ljus och trevlig med ett fint möblemang. Bra service och lugn och trevlig stämning. Rekommenderas!

Tallrik
stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna

Nisses pizza
Kållered centrum
Hagabäcksleden 9

(Onsdag 16/2 2011)

Nisses pizzeria

Pris: 60 kr för en lunchpizza inklusive dricka, meny.

Alla pizzorna var dagens lunchpizza. jag valde en Padrone som var markerad som Ny på menyn. För att vara en pizzeria hade de ett utmärkt salladsbord med gott bröd. Pizzan var också bra och smakade som en pizza ska smaka.

Restaurangen är trevlig och verkligen fräch även om läget inte är det allra bästa. Dagen jag var där snöade det ymnigt som synes. Jag hade inget att klaga på utan fick en pizza som var bättre än en standardpizza. Det enda negativa var att personaln (2 st) vara lite osams och verkade gräla på varandra. De gjorde det på ett språk jag inte förstod vilket kanske var lika så bra. Därav endast tre stjärnor. Vem är Nisse?

Padrone pizza
stjärnastjärnastjärna

Lai Thai, Take away

Lerbrännargatan 9, Mölndal
(Nära Aktiviteten)

(Torsdag 3/2 2011)

Lai Thai Take Away

Pris: 59 kr för en lunch + 10 kronor för drickan, meny

Den har några rätter från menyn som erbjöds som lunch för 59 kr. Jag valde Kaeng ped kai (kycklinggryta). Servicen var snabb och jag fick själv bestämma hur mycket ris jag ville ha. Riset las upp på en tallrik medan resten serverades bredvid i en plastburk. Varför inte servera allt på tallriken när de dessutom frågade om jag skulle äta där? Maten var annars OK.

Det var ett Take away så man kan inte begära så mycket om man äter där, men det var definitivt inte trevligt. De kunde i alla fall torka av bänkarna. Att drickakylen lät som en traktor var också onödigt. Ur hygiensik synpunkt gillar jag inte när personalen som lagar mat bär slöja vilket en av damerna som jobbade där gjorde.

Lai Thai, kycklinggryta
stjärna

Lime salladsbar

Göteborgsvägen 25, Mölndal
(200 meter från Mölndals bro)

(Fredag 28/1 2011)

Lime salladsbar

Pris: 65 kr för en lunch med bröd och dricka, meny

Jag åt "Mexikanen" och den var helt OK och det var igen snål portion de bjöd på. Till den drack jag Pepsi max. Tallriken var fyrkantig och ganska liten så det blev rejäl höjd på portionen. De hade ett stort utbud av olika salladstillbehör så man kunde lätt kombinera ihop sin egen om man ville det. Jag som är en lat typ valde en färdig och behövde då bara välja pastasort. Salladen var god. Klicka för större bilder.

Ett minus var att barstolarna mot fönstret som jag satt på var väldigt lättrörliga så det var svårt att sitta still.
De som jobbade där var inte infödda svenskar och vad han sa hade jag svårt att förstå men det gick bra ändå.

Lime salladsbar, lunchtallrik
stjärnastjärnastjärnasjärna

 

Mölndals kommun