Zinkblände

Huvudrubrik

LOGGA
     
Konsult
Konst
Kemi

Geologi

Böcker
Mölndal
Tankar
Länkar

Program
Kontakt

Programmering är kul


Min första programmeringskurs var i Basic det sista året på gymnasiet vilket var 1975. Programmen skrevs på hålkort och kördes i en liten dator. Sedan dess har mycket hänt och jag har använt många olika språk under åren. Många program har det också blivit. Ett urval av dessa tänkte jag publicera här. Dels gamla som jag kanske hittar igen men även nya jag skriver. Först ut är tre skrivna i HTML och Javascript.

Det periodisk systemet. När Kim Källström (fotbollspelaren) skulle ha ett prov på det Periodiska systemet fuskade han! Det erkänner han när han sitter i Heta stolen och intervjuvas av Grunden BOIS skjutjärnsjournalister. Med detta program kan du lära dig mer om det periodiska systemet och även testa dina kunskaper. Då slipper du fuska somKim gjorde och lite kemikunskaper är dessutom aldrig fel. Sidan är skriven i HTML och JavaScript och fungerar med Firefox och Google Chrome, men inte med Explorer.

Kemisk miniräknare. En miniräknare för kemister. Förutom de vanliga funktionerna på en enkel miniräknare finns även alla grundämnens atomvikter och många fysikaliska konstanter som t.ex. gaskonstanten och Avogadros tal med. Sidan är skriven i HTML och JavaScript och fungerar med Firefox och Google Chrome, men inte med Explorer.

Ett logikspel som inte är så lätt som det verkar. Spanjoren har en hund och norrmannen bor längst till vänster. Men, vem röker Lucky Strike?